Tea. Kokemusta, tunnetta, taitoa.

Pitkä oppimisen tie on tuonut minut tähän pisteeseen kouluttajana ja valmentajana. Pääasiallisina opettajina hevoset, hyvien kouluttajien kanssa.
Olen inspiroitunut kansainvälisten huippujen osaamisesta lukuisilla koulutuksilla ja kursseilla.
Hevospuolen tutkinnot olen suorittanut hevosten maassa Irlannissa, jossa voidaan ratsastaa vihreillä nurmilla vuoden ympäri.

Tarjoan palveluitani asiakkaille kokonaisvaltaisesti:

Istuntapainotteisessa ratsastusvalmennuksessa
Maastakäsittelyssä sekä sen opettamisessa
Hevosen kouluttamisessa.


KoulutusHevoset
Irlannissa British Horse Societyn opinnot:
hevosenhoitaja, ratsuttaja ja rats.ohjaaja, 1999-2002
Ride with Your Mind ja liikkeen biomekaniikka, opettajakoulutus englannissa 2010-2012
Tuire Kaimion opissa; hevosen oppiminen ja sen kouluttaminen, 2010-2020
Sarah Jane Clarkin oppilaana klassinen kouluratsastus, Suomi ja Espanja 2012 -

Ihmisten valmentaminen ja hyvinvointi
Hyvinvoinnin ohjaaja ja regressioterapeutti -koulutus, 2005-2006
Jooga ja meditaatio, useat kurssit ja leirit 2002-2013
Itsen kehittämisen seminaarit Suomessa ja Euroopassa, mm. Anthony Robbinsin UPW seminaari, Italia 2010
Human de-coding, Skills and awareness training @ Matrix-room, Helsinki, 2013-2017


Chevalinn Talli ja Mari.

Olen Mari Jokelainen, hevosyrittäjä Tuusulasta. Tallini Chevalinn sijaitsee Jäniksenlinnassa, Tuusulan maaseudun helmassa. Tea valmentaa koulutetuilla ja yksityisesti omistetuilla demohevosilla tilallani. Toivotan sinut tervetulleeksi kokeilemaan ja kokemaan aitoa kommunikaatiota hevosesi kanssa, ja opiskelemaan sallivassa ilmapiirissä!

Kesäisin/laidunkaudella myös viikonloppukurssit onnistuvat oman hevosesi kanssa.

Cypistalli

Tean hevoset asuvat Pohjois-Espoossa Cypistallilla jossa on hienot mahdollisuudet harjoitteluun. Maneesi 20x80m, iso ulkokenttä ja mahtavat ratsupolut.


Demohevoset. Erityiset hevosystävämme, käytössänne.

Demohevosistani löytyy eri ikäisiä, ja eri asioissa loistavia yksilöitä! Kaikkia ratsastetaan samalla tyylillä, ne ovat herkkiä istunnalle ja ratsastajan avuille, ja liikkuvat ratsuhevosen biomekaniikan mukaisesti oikein.

Jos tarvitset hevosen vuokralle harjoitteluun, ota yhteyttä ja kerro omasta taustastasi, mitä ja miten haluaisit harjoitella, niin mietitään yhdessä sinulle sopiva harjoitteluhevonen! >


Neppi on luotettava ja nöyrä työmies. Sillä on helpot askellajit, ei ole laiska vaikka on rauhallinen. Neppi on kevyt kädelle ja herkkä istunnalle, mutta muokkautuu ratsastajan mukaan niin, että selkään uskaltaa nousta vaikka ihan aloittelija. Neppi on monipuolinen suomenhevonen parhaimmillaan ja vankkarakenteisena sopii myös esim. miehille! Säkä 156cm, ikä 9, Tuusula.
Gaitano on taitava hevonen ja hyvin leikkisä.Hänet on koulutettu monipuolisesti maasta, selästä ja vapaana. Kaikenlaiset väistöt, siirtymiset, ja varsinkin liikkeen muokkaaminen ihmisen mukaan ovat erityisen hauskoja hänen mielestään. Valvovan silmän alla Herra G:ltä voit oppia hevosen kanssa yhdessä liikkumista maasta ja myös selästä. Säkä 160cm, synt 2002, Tuusula.


Daisy on Tean Erityinen Hevonen, jonka kanssa saa harjoitella läsnäoloa ja kehonhallintaa. Daisy opettaa mielellään myös osaamiaan asioita muille. Erityisenä osaamisena on maastakäsin väistöt, siirtymiset, tuntuman seuraaminen. Tietoista istumista voi myös harjoitella Daisyn lempeiden askellajien mukana. Säkä 151cm, synt 2006, Welsh Part-Bred, Espoo


Sindie on nuorin tiimiläinen, Welsh Part Bred lupaus. Ponin ratsukoulutus etenee rauhassa ja tulevaisuudessa Sindien kanssa tähdätään esteillä ja koulussa laadukkaaseen liikkumiseen ja kilpakentille. Säkä 139cm, synt 2015, Espoo


Dorle on herkkä ja suuriliikkeinen osaava urheilullinen tamma jonka kanssa voi opetella maasta ja selästä laadukasta liikkumista. Hän on erittäin tarkka ja kuuliainen ja sopii edistyneemmälle ratsastajalle. Synt 2005, Espoo


Toivo on pienestä varsasta asti ollut mukana koulutuksessamme. Toivo on rauhallinen ja tarkka nopeista avuista, sekä suorasta istunnasta.
Säkä 151cm, synt 2014, Tuusula.Omat mentorini. Lisätietoa huipuilta, suomesta ja maailmalta.

Oppiminen on jatkuva prosessi, ja hevostenkin kanssa pätee vanha sääntö, ettei ole koskaan valmis. Erityisesti muita opettavan on hyvä olla kiinnostunut oman ammattitaitonsa kehittämisestä ja syventämisestä, tarkistaa omaa tekemistään osaavan silmän alla.
Tämän takia haluan itsekin saada lisää vaikutteita muilta alalla olevilta osaajilta, jotka ajattelevat kanssani samantyylisesti hevosten käsittelystä ja kouluttamisesta

 • Tuire Kaimio
  Olen ollut tiivisti Tuikun lähes viikottaisessa pienryhmäopetuksessa monien hevosten kanssa viimeisen 10 vuoden ajan ja esiintynyt demoratsastajana kursseilla
  www.tuirekaimio.fi

 • Sarah-Jane Clarke, School of Compassionate Dressage
  Sarah-Janen opissa Suomessa ja Espanjassa monien hevosten kanssa 2012 vuodesta lähtien. Sarah-Jane on avannut minulle espanjalaisten hevosen sielunmaailmaa ja liikkumisen erityisiä piirteitä.
  www.elite-andalusians.com

 • Anna Kilpeläinen
  Annan osaamistausta on samalla suunnalla kun omani ja Annan tarkan silmän alla tarkistan omaa tekemistäni aina kun saadaan hänet tänne etelään Oulusta!
  www.annakilpelainen.com

 • Eversti Carde
  Olen osallistunut ratsastajana ja katsojana Everstin kursseille vuodesta 2009 lähtien ja saanut hyviä eväitä ratsuhevosen lihaksiston kehittämiseen
  www.facebook.com/colonelchristiancarde/

 • Manolo Mendez
  Olen pitkään seurannut Manolon työtä ja osallistunut klinikoihin katsojana ja tulevaisuudessa toivottavasti myös hevosen kanssa, kunhan saadaan herra sopivalle etäisyydelle. Manolon tapa työskennellä on ispiroiva ja hyvin syvällinen.
  www.manolomendezdressage.com


Doltsun kanssa Eversti Carden kurssilla

Onnellinen hevonen työskentelee paremmin. Hevonen on kokonaisuus, jonka arkea on valmentajankin hyvä tarkastella, myös ratsastuksen ulkopuolella.

Suomessa ollaan itse asiassa maailmanlaajuisesti edelläkävijöitä siinä, miten ajatellaan hevosenpidosta. On tärkeää tarjota niille lajityypillisesti sopiva ympäristö.

Tyytyväinen hevonen myös työskentelee paremmin, joten on tärkeää miettiä myös ratsastuksen ulkopuolisia asioita, kuten sen asumista arjessa. Me olemme suurilta osin siirtyneet laumassa asumiseen, ja Paddock Paradise- tyyliseen hevosenpitoon, niiden kohdalla, joille se terveys ja hevosen historia huomioiden sopii.
Tässä linkki Chevalinn -tallin Paddock Paradise videoon!